Szezonális medvehagymás pogácsa !

Hozzávalók:

• 1 kg teljes kiőrlésű liszt
• 2 ek. só
• 50 dkg vaj
• 2 tojás
• 1 nagy doboz tejföl (375 g)
• 1 dl tej
• 1 tk. méz
• 5 dkg élesztő
• 12 dkg vaj
• 1 nagy marék medvehagyma

Az élesztőt elkeverem a langyos mézes tejben. Hagyom, hogy kb. 10 perc alatt felfusson. Ezalatt a lisztet elmorzsolom a margarinnal, elkeverem a sóval. Közepébe mélyedést készítek, ide teszem a tojásokat, a tejfölt, és a felfuttatott élesztőt. Összeállítom a tésztát, majd hagyom kb. 30 percig pihenni.Ezalatt felaprítom a medvehagymát és elkeverem a vajjal. A pihentetett tésztát kinyújtom kb. 2-3 mm vastagra. Vékonyan megkenem a zöld vajjal. Ezután hajtogatom. A tészta felső harmadát a középső harmadra hajtom, ezt is megkenem vajjal, majd ennek a tetejére az alsó harmadot. Elfordítom a tésztát, megkenem vajjal, a felső részét visszahajtom a közepéig, majd az alsó részt is a közepéig, ezután félbehajtom, mint egy könyvet. Pihentetem fél óráig, majd megismétlem a hajtogatást és a vajazást. Ismét pihentetem fél órát, majd ujjnyi vastagra nyújtom. Pogácsa szaggatóval kiszúrom, sütőpapíros tepsin kelesztem megint legalább fél órán át.

Végül lekenem a tetejét felvert tojással és 230 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt npirosra sütöm. 3 nagy tepsivel lesz belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://dorcilifestylebeautyessentials.blog.hu/api/trackback/id/tr6918093600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása