Mozart torta

Piskóta hozzávalók 26cm tortaformához

8 db tojás

25dkg liszt

150g cukor

40dkg olaj

30g kakaópor 100%

1cs sütőpor

1csipet só

Pisztáciakrém hozzávalók

3dl tejszín

25dkg mascarpone (Lidel )

15dkg porcukor

70g darált pisztácia (Lidel)

Csokikrém hozzávalók

3dl tejszín

25dkg mascarpone (Lidel )

10dkg tejcsoki

10dkg étcsoki (Lidel )

10dkg porcukor

2x20dkg marcipán csoki ( Lidel )

2x10dkg nutella a piskóta kenéséhez

díszítés: 50g étcsokoládé egy kis kanál olajjal olvasztva.

Díszítés: Mozartkugel

Piskóta elkészítése

Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 26cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül!A lisztet elkeverjük a kakaóporral..és a sütőporral .A tojásfehérjéket a kristálycukorral és a csipet sóval , kemény habbá verjük.Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját.Majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk. A formába tesszük a masszát, és habkártyával a kihúzzuk a piskótát.A 180 C-os előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük a piskotát (légkeverés nélkül).Ha teljesen kihűlt a piskótakarika, egy késsel három vékony piskótát vágunk , igy kapunk három piskotát !

Csokoládékrém elkészítése

A tejszínt , mascarponet , porcukrot fel verjük kemeny hab alagura ! Közben az etcsokit és a tej csokit mikroba felmelegitjuk , ,, ne égessük el mert akkor veszít a csoki minöségébol “s utanna hagyjuk mindenképp kihűlni , langyos legyen, aztán egy spatula segítségével óvatosan bele keverjük a kemény habunkba az olvasztott csokit !

Minden piskotát le kenünk két kanál Nutellaval !

Pisztáciakrém elkészítése

A tejszínt , mascarponet , porcukrot fel verjük kemeny hab alagura ! S utánna a darált pisztaciat bele keverjük !

Krémeket hülini hagyjuk , addig el készítjük a marcipánunkat egy süto papíron ki nyújtjuk , teszünk rám meg egy sütő papírt hogy ne ragadjon és ugy nyújtjuk , egy 26 cm karika méretet kell kapjunk , hogyha az meg van akkor tökéletes , 2 db 26 cm karikát nyújtunk !

Kezdhetjük tölteni a piskótákat !

Elsőnek egy piskóta 2 kanál nutellaval megkenünk ,,mindegyik piskotánkat !”, jöhet rá a csokoládé krém ,utánna a marcipán ,pisztácia krém , jön rá a masodik piskóta meg nyomkodjuk , Nutellaval le kenjük , csoki krém ,utolsó marcipán réteg ,pisztácia krém , és a tetejére is egy piskótát teszünk megnyomkodjuk utánna a maradék csoki krémmel bevonjuk az egesz tortánkat ! Beteszük 3 órára a hütöbe hülni , utánna díszitjük az oldalait olvasztott csokoládéval kiskanál segítségével lecsorgattam, pisztáciával díszítettem és Mozartkugel-el !

Szeleteljük fogyasztjuk , egészségetekre !

A bejegyzés trackback címe:

https://dorcilifestylebeautyessentials.blog.hu/api/trackback/id/tr818093598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása